IMG_2757(1)

Att Göra Karriär i USA

Jag har bott i USA i lite över fyra år nu. Minns fortfarande resan över från Köpenhamn till Washington med mina två resväskor, ett leende på läpparna och fjärilar i magen – totallt redo att ta över världen.

Att flytta till USA som ensam tjej var inte det lättaste, man tror gärna att USA och Sverige är samma sak, men det är en väldigt stor kultur skillnad – särskilt nar det kommer till relationer, vänner och karriär (which I definitely learned the hard way).

Att göra karriär i USA är något av det häftigaste jag någonsin gett mig in på, men också något av det tuffaste. Det är verkligen det där med ”if you can make it here, you can make it anywhere”. Amerikanerna don’t mess around när det kommer till jobb. Jag jobbar på Hilton’s internationella huvudkontor som ligger precis utanför Washington DC, vilket betyder att jag praktiskt taget är i centrum av konceptet ”corporate America”. Jag har jobbat för Hilton i tre år nu och jag älskar det verkligen. Det är extremt tufft, kraven är superhöga och prestationsångesten flåsar en i nacken varenda dag, men samtidigt är det fantastiskt tillfredsställande. De är väldigt generösa har när det kommer till löneförhöjningar och befordringar, vilket såklart works wonders för motivationen – Du jobbar stenhårt men du blir också belönad därefter.

Att jobba för ett mega-brand som Hilton innebär självklart en hel del häftiga projekt, resor och fantastiska människor – all of which gör det lättare att hantera ovanstående ångest. Jag jobbar med team över hela världen, Europa, Afrika, Mellanöstern och Asien, och jag leder många internationella projekt. Den här veckan har jag åkt till kontoret kl 07 och kommit hem kl 21 varje dag, och jag känner mig nästan hög när jag är klar för dagen. Det är så otroligt tillfredställande att jobba så mycket och känna sig så produktiv. Att få positiv feedback från sina chefer och medarbetare, och att känna att man är del av något som matters, är för mig oslagbart. Jag har alltid sagt att om man har höga ambitioner och är villig att jobba hårt, så är USA ett fantastiskt land att bo i. Men om man å andra sidan mest letar efter ett jobb som kan pay the bills, and that’s it, då är nog Sverige att föredra. Ibland när jag känner mig extra trött brukar jag fundera på att flytta hem igen, bara ett år eller så, för att slippa den konstanta stressen och pressen. Men sedan plötsligt landar ännu ett av de där internationella projekten i mitt knä och jag blir återigen helt uppslukad av min inre arbetsnarkoman.

– Elina @ElinaUSA

3 reaktion på “Att Göra Karriär i USA

  1. Pingback: Krönika: Göra Karriär i USA | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

  2. Pingback: Krönika på Malmö Life – Göra Karriär i USA | Anna Matkovich | Malmö Life

  3. Josesito

    Everything posted made a bunch of sense. However, think about this, sppouse you were to create a killer headline? I am not suggesting your content isn’t good, but sppouse you added a headline that makes people want more? I mean Contact | Green DIY Energy Connection is a little vanilla. You might glance at Yahoo’s home page and note how they create article headlines to grab viewers to click. You might add a related video or a picture or two to get readers excited about everything’ve written. Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>