FullSizeRender

Krönika: Våga Ta Risker

Den här veckan har varit helt crazy för mig. Jobbet (och gymmet) har tagit all min tid, men det har varit jätteexciting. Jag har spenderat väldigt mycket tid soul searching och good things are coming! Idag ville jag skriva några rader om det här med att ta risker.

Jag är 30 nu och när jag var yngre riskerade jag allt nästan hela tiden! Jag flyttade utomlands flera gånger, och jag var inte rädd för någonting. Jag körde mitt race och tänkte att allt löser sig ju alltid iallafall (based on experience), so why be afraid? As I get older however, har jag märkt att jag börjar bli mer och mer risksavers. Jag vet inte varför men jag tror att det helt enkelt har med samhällets normer att göra. Nu för tiden känner jag att jag inte bara kan “pack up and leave”, för jag har ju ett jobb, en bil, en lägenhet… Jag är ju 30, då ska man ju vara vuxen och ansvarsfull. Jag är till och med rädd för att byta jobb. Jag har räkningar för X amount of dollars varje månad, tänk om det inte funkar, tänk om jag inte trivs, hur ska det gå? Jag låter rädslan ta över, jag fokuserar för mycket på varför det inte skulle funka – istället för att se möjligheterna! Den här veckan har det dock ändrats och jag är på väg tillbaka till min gamla livsfilosofi. Man lever bara en gång. Självklart är det viktigt med pension och allt men what if I die tomorrow?

Ska jag då bara ha suttit här och samlat på mig pensionssparande de senaste åren? Nej tack, jag vill börja leva igen! Jag vill ta risker, jag vill kasta mig ut i det okända, jag vill känna fjärilar i magen, jag vill inte alltid veta exakt hur mina dagar kommer se ut. Risker kan vara jätteläskiga but being uncomfortable means you’re growing. Så gå ut och ta livet by the horns today, take a risk! Ta det där steget du alltid velat men aldrig vågat!

/Elina

En reaktion på “Krönika: Våga Ta Risker

  1. Elaine

    ah vad roligt, du koemmr alska den! tank bara pa att storlekarna ar ganska stora, jag har XXS i min och ar ju vanligtvis XS/S. jag minns inte alls for jag bestallde min nar jag var utomlands men har for mig att den kom bara nan vecka efter kanske. inte for lang tid alltsa!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>