ögonfransar ögonfransförlängning malmö

Ögonfransförlängning: Det bästa som har hänt dig, eller?

Tänk dig att vakna upp måndagsmorgon när klockan ringer efter ett par timmars för lite sömn, du kastar trött benen över sängkanten och tar dig långsamt mot badrummet. Du tittar dig i spegeln och tillbaka tittar ett par ögon med en pigg blick och supersnygga fransar.

Att göra en ögonfransförlängning ger så mycket mer än bara längre ögonfransar. En ögonfransförlängning piffar till vilken tråkig måndagsmorgon som helst, du känner helt plötsligt ett annat kvinnligt självförtroende med dina flörtiga ögonfransar.
Och tänk dig bara att slippa mascarakladdet under ögonen framåt eftermiddagen.

Det låter ju underbart, eller hur?

”Men jag har hört att fransförlängning sliter på mina egna fransar så de blir mycket tunnare och kortare. Jag har också hört att man kan tappar alla sina egna ögonfransar och att man då aldrig kommer att få tillbaka dem. Att man inte kan ha dem så länge utan måste göra uppehåll och vila fransarna och att det ska ta, typ en evighet för dem att förlänga dem.”

Myterna om ögonfransförlängning är många. Så vi börjar från början.

Myt: Ögonfransförlängning sliter på fransarna så de blir mycket tunnare och kortare.
Sanning: Så länge fransförlängningen är anpassad efter dina fransar när det gäller längd och tjocklek samt att den appliceras på ett korrekt sätt påverkas inte den naturliga fransens tillväxtcykel varken under eller efter ögonfransförlängningen.

Myt: Du kommer tappa alla dina egna fransar… och de kommer aldrig komma tillbaka.
Sanning: Det är inte sant i de flesta fallen. Även här handlar det om att en korrekt vald och applicerad frans inte skadar dina egna fransar. Samt att du följer de enkla skötselråd du får av din fransstylist. Man tappar i sig själv 3-5 fransar om dagen oftast utan att man märker det, men med en fransförlängning upptäcker man lättare den tappade fransen och det bli då mer påtagligt att man faktiskt tappar fransar.
Man kan tappa en fransförlängning på två sätt. Det första är när det är dags för den naturliga fransen att trilla av, den naturliga fransen och förlängningen trillar då tillsammans. Det andra sättet är när limmet inte håller längre, då trillar fransförlängningen av och den naturliga fransen sitter kvar.
Men tänk på om du väljer att sluta med ögonfransförlängning att efter avlägsnandet av ögonfransförlängningen är du van att se dig själv med fransförlängningen på och det kan vara ett tag sedan du bara hade dina naturliga fransar, du kommer se annorlunda ut. Detta kallas för en optisk illusion, så det är antagligen inget fel på dina egna fransar, de är som de alltid har varit. Dessutom kan inte fransarna permanent förkortas p.g.a. fransförlängning, dina fransar kan vara kortare och tunnar i perioder med eller utan fransförlängning. Och nu till delen att de aldrig kommer tillbaka. Eftersom du naturligt tappar dina egna fransar ersätts de också ständigt. En ögonfrans växtcykel är ca 8 veckor, så din fransrad förnyas ständigt då fransarna är i olika stadier.

Myt: Man måste göra uppehåll och vila fransarna.
Sanning: Det stämmer inte eftersom fransarna ständigt förnyas. Men även detta gäller ju vid en korrekt vald och applicerad frans. Dessutom kan din fransar faktiskt må bättre vid en fransförlängning än vid det dagliga slitaget av maskaraborsten och avsminkningen.

Så vad väntar du på? Det tar inte en evighet att göra, ett helt nytt set fransar sätter en duktig fransstylist på 1,5-2 timmar beroende på hur mycket fransar du som kund har. Behandlingen utförs liggandes och du blundar hela tiden. Med lite värme från en mysig filt, avslappnande musik och ett trevligt samtal med din fransstylist så går 2 timmar hur fort som helst. Eller varför inte utnyttja din egentid till att vila och koppla av lite? Och när du sedan kommer tillbaka för påfyllning 2-5 veckor senare och det bara tar 1 timme önskar du att du fick ligga kvar lite till.                                    Malmö Life’s bloggare Vicktoria förlänger sina fransar

Tips på vägen.
Välj en utbildad och seriös fransstylist. Våga fråga frågor, en utbildad fransstylist ska kunna svara på dina frågor rörande fransar och fransförlängning. Tänk på att det är på dig fransarna ska sitta, välj längd och form utifrån vad du vill ha och hur du vill se ut. Konsultera med din fransstylist. Och framför allt ta vara på den tiden som en fransförlängning sparar dig varje dag!

text & jobb:  Elin – utbildad fransstylist, nagelteknolog & imagekonsult på Studio B i Malmö.

En reaktion på “Ögonfransförlängning: Det bästa som har hänt dig, eller?

  1. Pingback: Jag älskar mina fransar | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>